miercuri, 4 martie 2020

Divergent 2014

                                                 

                                          Divergent 





Într-o lume împărțită pe fracțiuni bazate pe virtuți, Tris află că ea e o Divergentă și nu se va potrivi. Când descoperă un complot pentru a distruge divergenții, Tris și misteriosul Patru trebuie să afle ce fac Divergenții periculoși înainte de a fi prea târziu. 

joi, 27 februarie 2020

Me Before You




Înainte să te cunosc









Inspirat din best-seller-ul lui JoJo Moyes, filmul urmărește povestea lui Lou, o tânără dintr-un orășel cam lipsită de perspective, și a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viața merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri.



After

                        După ce ne-am întâlnit (2019) 





Tânăra Tessa Young (Josephine Langford) se află în primul an la universitate. Obișnuită cu o viață stabilă și ordonată, lumea ei se schimbă când îl întâlnește pe Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin), un tânăr misterios. Din primul moment se urăsc reciproc, pentru că cei doi adolescenți aparțin a două lumi diferite și se opun complet. Cu toate acestea, acești magneți se vor împrietenii în curând și nimic nu va mai fi ca la început. Tessa și Hardin vor trebui să facă față testelor dificile pentru a fi împreună.

Legenda Sfântului Valentin

             


LEGENDA SFANTULUI VALENTIN. De ce sarbatoarea dragostei are loc pe 14 februarie la nivel international? Cine este Sfantul Valentin si ce legatura are el cu povestile de iubire de zi cu zi?Prima atestare a zilei de 14 februarie a avut loc in anul 498 datorita lui Papa Gelasius I. Legenda spune ca un preot din Roma, pe nume Valentin, a facut inchisoare pentru ca oficia casatorii pe ascuns.
Acesta ii ajuta pe soldatii Imperiului Roman sa se casatoreasca cu femeile lor, desi acestia aveau interzis la insuratoare.
Sarbatoarea dragostei vine, deci, de la Roma, unde intre 13 si 15 februarie se celebra si o varianta mai primitiva a Zilei Indragostitilor, „Lupercalia”. Sarbatoarea prevedea sacrificii catre zeitati, iar femeile care voiau sa ramana insarcinate erau biciuite pentru a le face fertile.Practicile barbare au fost interzise de Papa Gelasius I in anul 494, iar sarbatoarea este inlocuita cu celebrarea Sfantului Valentin.Sfantul Valentin era unul dintre cei mai populari preoti in perioada imparatului Claudiua al II-lea. Acesta se implica in mod milostiv in campaniile militare sangeroase, fiind alaturi de vaduve si copii.
Era apropiat de tineri si ascundea multe povesti de iubire, realizand casatorii despre care imparatul afla tarziu.Motivul pentru care Claudiu al II-lea a interzis casatoriile era faptul ca soldatii insurati nu dadeau acelasi randament pe frontul de lupta fata de cei care nu aveau sotii.In prezent, ziua Sfantului Valentin este un prilej de sarbatorire a dragostei fara ca multi tineri sa cunoasca adevarata poveste a infiintarii acestei zile.Sarbatoarea a capatat o conotatie materiala in ultima vreme, insa, indiferent de cata reclama s-ar face de pe urma numelui Valentin, cert este ca iubirea e singurul sentiment care ne face fericiti si ne tine in viata.




miercuri, 26 februarie 2020

8 Martie

               De 8 Martie









De 8 Martie senin
Intr-un cadru anonim
Primavara a sosit
In al iernii asfințit.

joi, 20 februarie 2020

8 Martie

                                       Ziua de 8 Martie





Este cunoscută în întreaga lume ca sărbătoarea internațională a femeii. Luna martie este prima lună de primăvară, luna în care natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletele. Dacă evenimentul coincide, ca perioadă din an, cu un nou început, semnificaţiile acestuia sunt legate şi de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în țările din fostul bloc sovietic




hobby 3

                                        DIY: Arta reciclării și a reutilizării


Te gandesti vreodata la cate lucruri aruncam cu usurinta? Majoritatea dintre ele pot fi folosite pentru a crea ceva util pentru acasa. Sticlele de plastic se pot transforma in ghivece suspendate, tricoul in sacosa de cumparaturi, cravata in toc pentru ochelari, iar cu cateva modificari, rochia pe care nu ai mai purtat-o de mult, intr-una fistichie de care nu te vei mai putea dezlipi. Si lista continua, doar imaginatie sa ai.
Reciclatul/reutilizatul este un hobby foarte distractiv si provocator deoarece te obliga sa iti pui creativitatea la lucru pentru a aduce laolalta obiecte care aparent nu aveau nicio legatura. Cel mai probabil vor fi obiecte pe care nu le mai foloseai si de pe care trebuia sa stergi praful in fiecare saptamana.Partea faina cu aceasta pasiune este ca, refolosind lucruri care ocupau spatiu degeaba, poti evita sa dai bani pe obiecte de care ai avea nevoie acum. Ca sa nu mai spunem ca la final vei avea lucruri unicat!

miercuri, 19 februarie 2020

hobby 2

                Caligrafie: Deprinde arta scrisului frumos de mână



Dacă mereu te atrage colțul cu carți de artă din fiecare librărie în care intri sau te numeri printre cei pasionați de design, caligrafia ar putea fi hobby-ul perfect pentru tine. Este o activitate care îți antrenează puterea de concentrare deoarece este nevoie de multa precizie și de un anumit ritm pentru fiecare tip de font în parte.
Caligrafia este ca un fel de design grafic, dar mai old school. Poți crea vizualuri foarte frumoase doar combinând diferite fonturi, dimensiuni și culori. Este o pasiune interesantă mai ales dacă îți place să faci lucruri handmade sau sa oferi cadouri deosebite de Ziua Indrăgostiților, Crăciun sau orice alta ocazie. Poți crea cu usurință o felicitare unică de la zero care cu siguranță va impresiona.


hobby 1


            Lasă-ți imaginația să zboare: Desenează



Desenul este unul dintre hobby-urile care pun cel mai mult creativitatea la lucru. Daca iti suna copilaresc, gandeste-te numai la modul in care copiii mici mazgalesc mereu cate ceva si la cat de concentrati sunt pe orice bucla sau linie pun pe foaie (sau pe perete sau pe dulapul de pe hol… si cine mai stie pe ce alte suprafete!). Desenatul iti da prilejul sa te axezi pe propriul univers fantastic si sa il transpui liber, exact asa cum ti-l imaginezi, pe foaie.
Nu trebuie sa fi fost vreun “Picasso” ca sa te apuci sa desenezi. Din contra.
Nu pune presiune pe tine cand prima ta schita chiar seamana cu cea pe care o faceai la gradinita. Poti folosi coloratul ca simplu instrument de relaxare sau il poti duce la urmatorul nivel — sa te documentezi despre cum iti poti imbunatati tehnica si sa desenezi planse din ce in ce mai complexe pe care sa fii mandru sa le agati prin casa.



joi, 13 februarie 2020

Poezie -George Bacovia

                            Decor - George Bacovia



                                             

Copacii albi, copacii negri
Stau goi în parcul solitar
Decor de doliu funerar ...
Copacii albi, copacii negri.

În parc regretele plâng iar ...

Cu pene albe, pene negre
o pasăre cu glas amar                           
Străbate parcul secular ...
Cu pene albe, pene negre ...

În parc fantomele apar ...

Si frunze albe, frunze negre;
Copacii albi, copacii negri;
Si pene albe, pene negre,
Decor de doliu funerar ...


În parc ninsoarea cade rar ...  

miercuri, 12 februarie 2020

Poezie-Mihai Eminescu


             Adio           

                         de Mihai Eminescu                                              

De-acuma nu te-oi mai vedea,
Rămâi, rămâi, cu bine!
Mă voi feri în calea mea
De tine.

De astăzi dar tu fă ce vrei,                   
De astăzi nu-mi mai pasă
Că cea mai dulce-ntre femei
Mă lasă.
                                                           

Căci nu mai am de obicei
Ca-n zilele acele,
Să mă îmbăt şi de scântei
Din stele,

Când degerând atâtea dăţi,
Eu mă uitam prin ramuri
Şi aşteptam să te arăţi
La geamuri.

O, cât eram de fericit
Să mergem împreună,
Sub acel farmec liniştit
De lună!

Şi când în taină mă rugam
Ca noaptea-n loc să steie,
În veci alături să te am,
Femeie!

Din a lor treacăt să apuc
Acele dulci cuvinte,
De care azi abia mi-aduc
Aminte.

Căci astăzi dacă mai ascult
Nimicurile-aceste,
Îmi pare-o veche, de demult
Poveste.

Şi dacă luna bate-n lunci
Şi tremură pe lacuri,
Totuşi îmi pare că de-atunci
Sunt veacuri.

Cu ochii serei cei dentâi
Eu n-o voi mai privi-o...
De-aceea-n urma mea rămâi -
Adio!

Despre mine

Despre mine,Georgiana 


Îmi plac filmele, serialele bune și nu ratez nici o ocazie de a cunoaște oameni noi sau de a merge la un festival sau la un concert .